José Carlos López Luciano, exemple d’esforç i superació en l’atletisme

Des del Programa d’Atenció a l’Esportista d’Elit de la Comunitat Valenciana (PROADCV) us presentem a José Carlos López Luciano, atleta, esportista d’Alt Nivell establit a Castelló que està prop de participar en les Paraolimpiades de París, una exigència que l’obliga a entrenar cinc dies a la setmana, a més d’assistir com a alumne al Centre d’Educació Especial ‘Penyeta Roja’.


La història d’este jove atleta valencià, membre del Club d’Atletisme Vall d’Uixó, és un exemple de passió, esforç i superació. Un treball en equip que compta amb el suport del seu pare José Luis López i els entrenadors Omar González, especialista en atletisme amb atletes discapacitats, i Carlos Alcalá, així com de la direcció tècnica de la Federació Espanyola d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, amb Celia Maestre.

Per a José Carlos, l’esport adaptat ha sigut la via principal per a aconseguir objectius i eliminar qualsevol tipus de barrera, aconseguir més autonomia i confiança, millorar la interacció personal amb els seus companys i créixer en independència.

La seua trajectòria està plagada d’èxits esportius, entre els quals destaquen tres Campionats d’Espanya, un Europeu i un Mundial.

Des de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat s’aposta per l’esport com a gran escola de valors per a tots, joves i majors.

Enhorabona pel teu esforç i superació! Molta sort per a les teues pròximes competicions!