El Programa d’Atenció a l’Esportista d’Elit de la Comunitat Valenciana aposta per la carrera dual en l’esport

La Conselleria de Cultura i Esport ha organitzat una jornada sobre els reptes de compaginar esport amb estudis, formació i ocupació.

La gestió emocional i la integració laboral dos pilars bàsics a l’hora de la retirada esportiva en el món de l’elit.

València. El director general d’Esport, Luis Cervera, ha assistit a la Jornada “Afrontar els reptes de la carrera dual, formació, ocupació i salut emocional en l’esport d’elit de la Comunitat Valenciana” que ha tingut lloc en el Complex Esportiu Petxina de València.

S’ha tractat d’una trobada impulsada des de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través del seu Programa d’Atenció a l’Esportista d’Elit de la Comunitat Valenciana (PROADCV), que ha comptat amb la presència de la Fundació Esportiva Municipal i la Fundació Trinidad Alfonso i en les quals s’han desenvolupat diferents taules redones i ponències, on s’han abordat les oportunitats i desafiaments als quals s’enfronten els esportistes d’elit en la seua carrera dual.


A més, durant la jornada s’ha incidit en la importància de fomentar la salut mental en l’esport a través de la intervenció del psicòleg David Llopis i s’ha tractat el tema de la motivació enfront de les competicions amb l’esportista paralímpica Ruth Aguilar.

Així mateix, hi ha hagut testimoniatges, en primera persona, d’esportistes valencians com la nadadora Lidón Muñoz, el futbolista Jaime Almenar i l’atleta Tayb David, que han explicat la seua experiència en PROADCV i com han pogut compaginar la seua carrera esportiva amb estudis i treball.

La jornada ha comptat també amb les intervencions dels tutors de PROADCV, Amparo Dols, Esther Melero i Joan Calatayud, que han detallat els serveis disponibles per a les diferents tipologies d’esportistes d’elit i les opcions perquè puguen desenvolupar una reeixida carrera dual.

L’objectiu del Programa d’Atenció a l’Esportista d’Elit de la Comunitat Valenciana és donar l’orientació psicosocial i laboral convenient per a afavorir la integració en la societat dels esportistes que finalitzen la seua carrera esportiva, compaginant la seua trajectòria esportiva amb formació acadèmica. D’esta manera, PROADCV es converteix en una eina d’acompanyament, assessorament i consultoria per part d’equips especialitzats que fan el seguiment cas a cas.