El Consell Superior d’Esports atorga els Premis Carrera Dual

El Consell Superior d’Esports (CSD), en reconeixement al doble mèrit esportiu i acadèmic de joves esportistes del nostre país, després de la valoració de les candidatures presentades per les comunitats autònomes per a esportistes en edat escolar i edat universitària, ha concedit els Premis CSD- Cursa Dual corresponents a l’any 2022.

El premi CSD-Carrera Dual per a esportistes en edat escolar el 2022 ha estat concedit a la gimnasta Inés Bergua Navales, pertanyent a la Comunitat Autònoma d’Aragó. Així mateix, tenint en compte l’alt nivell de les candidatures presentades, la comissió de valoració ha decidit atorgar també mencions honorífiques a la nedadora María García Polo, pertanyent a la Comunitat Autònoma d’Andalusia; la surfista Lucía Machado Rodríguez, pertanyent a la Comunitat Autònoma de Canàries; ia la nedadora Emma Carrasco Cadens, pertanyent a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

El premi CSD-Carrera Dual per a esportistes universitaris el 2022 ha estat concedit a la jugadora d’handbol Clara Gascó Arranz, pertanyent a la Comunitat Valenciana. I, tenint en compte l’alt nivell de les candidatures presentades, la comissió de valoració ha decidit atorgar també mencions honorífiques al tennista Martín de la Puente Riobó, pertanyent a la Comunitat Autònoma de Galícia; al patinador Héctor Diez Severino, pertanyent a la Comunitat Autònoma de Cantàbria; i al jugador d’handbol Antonio Bazán Legasa, pertanyent a la Comunitat Foral de Navarra.

Els Premis CSD-Carrera Dual tenen com a objectiu valorar l’esforç que suposa per a joves esportistes compaginar la carrera esportiva amb la formació acadèmica, tant a l’àmbit escolar com a l’universitari. Els guardonats, que han estat proposats per les 17 comunitats autònomes i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, han destacat entre totes les candidatures presentades pel nivell d’excel·lència tant en els seus expedients acadèmics com en els resultats obtinguts en competicions de caràcter nacional i internacional.

Font: Proad.csd.gob